Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Blog

Acest blog va posta informatii utile pentru entuziasti ai vinului bun!

Mitul vinului “natural”!

Livia Girboiu

Vinul bun pleaca din vie dar si mai important vinul este arta! Vinul trebuie sa respecte reguli stricte de vinificatie ca: temperatura, limpezire, filtrare, stabilizare si imbuteliere. Consider ca un vin natural este acela care poate dovedii atat provenienta cat si calitatea. Restul sunt detalii! 

Read More

Cristalele vinului sau acele depuneri supărătoare din pahar!

Livia Girboiu

De cele mai multe ori am fost întrebată ce sunt depunerile, care este cauza și bineînțeles dacă sunt bune sau rele ? Respectiv dacă este o dovadă că vinul este falsificat, majoritatea făcând confuzie cu "adaosul de zahăr".
 
Cristalele din pahar dovedesc că vinul nu a fost stabilizat tartric, el aflându-se într-o formă cât mai rustică. 
În toți strugurii există în mod natural cantități variabile de potasiu și calciu (vița de vie extrage acești nutrienți din sol, și aceste cristale se formează ca urmare a legării potasiului, sau calciului din vin, cu sărurile acidului tartric). 
Pentru a evita depunerea acestor "cristale" în sticlă, lucru considerat inestetic, producătorii recurg la diferite tehnici, cea mai folosită fiind răcirea vinului la -5 grade C pentru 7-14 zile, timp în care cristalele se formează și depun pe fundul vasului. Procesul este unul costisitor și cu mici efecte asupra vinului final. 

La nivel mondial, producătorii de vinuri premium, evită stabilizarea tartrică preferând să menționeze pe etichetă că vinul respectiv "NU A FOST STABILIZAT SI POATE PREZENTA DEPUNERI". 
Cristalele sunt normale, inofensive și o dovadă că vinul a fost creat într-un mod cât mai natural din STRUGURI!